diumenge, 7 d’abril del 2013

Espasa de Sant Jordi



La Sansevieria és una de les plantes d'interior més resistents que hi ha. Té fama d'indestructible. Aguanta l'atmosfera seca i calenta de les habitacions, la llum pobra, l'oblit del reg, anys sense trasplantar, les plagues i malalties, etc .. Resulta perfecta per a qui s'inicia en el cultiu de les plantes i per a qui disposa de poc temps per cuidar les plantes.

Les tres varietats més conegudes són :

• Sansevieria trifasciata 'Laurentii'
• Sansevieria trifasciata 'Hahnii'
• Sansevieria trifasciata 'Golden Hahnii'

El seu perfil afilat i de contorns definits li confereix una gran expressivitat i s'adapta molt bé als interiors i un estil modern. Al jardí és útil com a planta d'accent en un massís i viu pràcticament sense cures (això sí, en climes on no hi hagi gelades o si n'hi ha, molt febles).

El nom del gènere hauria de ser "Sanseverinia" ja que el seu descobridor, Vincenzo Petanga, de Nàpols, pretenia donar en commemoració a Pietro Antonio Sanseverino, duc de Chiaromonte i fundador d'un jardí de plantes exòtiques al sud d'Itàlia. No obstant això, el botànic suec Thunberg que va ser qui el va descriure, ho va denominar Sansevieria, en honor del militar, inventor i erudit napolità Raimondo di Sangro (1710-1771), setè príncep de Sansevero.

Les 130 espècies que comprèn són originàries d'Àfrica i d'Àsia. Les hi coneix per diversos noms comuns que al · ludeixen a les típiques fulles dures i punxants de moltes de les seves espècies, com ara "espasa de Sant Jordi", "cua de llangardaix" , "llengua de sogra" i "llengua de tigre".

Font: Infojardin & Wikipèdia